חפש

גן ילדים - מעל 5 ילדים, משפחתון - עד 5 ילדים
ליד

לדוגמא: מעפילי אגוז 6 רחובותחיפוש מתקדם
פירות הדר
 
פירות הדר - תוכן עניינים:
 
רכישת ערכות עבודה יצירה ועוד, קישורים נוספים. מצגות ו/או סרטונים, ספרים, ניבים ופתגמים עבודות יצירה, דפי צביעה
 
 
 
רקע כללי - פירות הדר
הדרים
 
(מקור השם בהדרם של פירותיו) הם סוג של עצים ירוקי עד הנושאים פרי-מאכל.
 
מקור ההדרים בדרום-מזרח אסיה, והם נפוצים באגן הים התיכון ובמקומות אחרים. בין ההדרים ניתן למנות את התפוז, לימון, אשכולית, מנדרינה, קלמנטינה, אתרוג, פומלה, פומלית ורבים אחרים.
 
פרי ההדר מתאפיין בשתי קליפות צבעוניות (בדרך כלל בצבעי צהוב או כתום).
תצוגת פירות בשוק של ברצלונה, ספרד
בפרי 10-20 פלחים, המכילים שקיקי מיץ ועטופים בקליפה דקה. הגרעינים קרובים למרכז הפרי.  
 
טעם פירותיהם נע בדרך-כלל בין מתוק לחמוץ, והם מכילים מיץ רב. כשפירות ההדר אינם בשלים טעמם הוא חמוץ ומר.
 
עצי ההדר נוחים להרכבה. גובהו של כל עץ נע בין 5 ל-15 מטרים.

 
 
רעיונות לפעילויות בגן, לפי נושאים - פירות הדר
 
   בזאר תוצרי פירות הדר - לערוך בגן בזאר ובו למכור את התוצרים שמכינים בגן, יחד עם הילדים. בבזאר יש 5 תחנות, שבכל תחנה יהיה תוצר אחר שהילדים יכינו:
  1. סחיטת מיץ פירות - העלנו את הבעיה - "כיצד נוציא\נסחוט את פירות ההדר?"
    הילדים העלו השערות: "נעשה חור ונמעך", "עם הידיים", "עם מסחטת מיץ", "עם מכונית"....
    בסוף השתמשנו במסחטות המיץ כפתרון לבעיה.
    הילדים סחטו את פירות ההדר באותו יום בו התקיים הבזאר לשמירת הטריות והטעם.

    טיפ: להפקה של יותר מיץ תפוזים, לימון, אשכולית וכדומה, חממו אותם לפני הסחיטה ל-15 שניות במיקרוגל או בתוך מים חמים.
  2. תחנות שנייה ושלישית הם של סוכריות מקליפת פומלה וריבת תפוזים.
    הילדים יחלקו את התפוזים ל-4 חלקים וכך ילמדו על השלם וחלקיו.
    חשבנו יחד כיצד נהפוך את התפוזים לריבה והגענו למסקנה שיש להוסיף סוכר ולבשל יחד. הילדים יהיו שותפים לכל תהליך הכנת הריבה והסוכריות, חתכו, הוסיפו, בחשו מידי פעם ואף טעמו וייעצו להוסיף סוכר.
    העלנו השערות, כפתרון לבעיה – כמה סוכר להוסיף לתפוזים, בדקנו והגענו לטעם הנכון, בסופו של דבר.
  3. תחנה רביעית - אפיית עוגת תפוזים.
    הילדים כמובן מכירים את התהליך של אפייה, מהסיבה שבכל יום שישי אופים חלה לשבת.
  4. תחנה חמישית הייתה התחנה של "תפוזים הדורים", קישוט תפוזים שקושטו ע"י הילדים.
    כאן שילבנו את הצד האומנותי והיצירתיות של כל ילד, אשר קישט תפוז כיד הדמיון הטובה עליו.
 
לאחר הכנת כל התוצרים והחלטת הילדים כמה יעלה כל תוצר, ערכנו פעילות שיא בגן, בו נמכרו כל התוצרים במחיר שווה לכל נפש, כשכל ההכנסות הן קודש להעשרת פינות הגן.
 
ביום שלפני הבזאר שוחחתי עם הילדים על בזארים, חנויות ושווקים ושאלתי על המאפיינים של מקומות אלה, וכיצד אפשר לגרום לאנשים לרצות לקנות. צפינו בפרסומות ובתמונות של שווקים והילדים אמרו ש"צריך לכתוב כמה כל דבר עושה", ולהכין כרזות לבזאר.
מס' ימים לפני הבזאר קיבלו ההורים הזמנה בצורת "אשכולית" ובה מפורטים כל הפרטים לגבי הבזאר.
ביום המיועד הגיעו ההורים בהמוניהם, וקנו באמצעותם תוצרים מהילדים שאיישו את תחנות הממכר.

אפשר היה לשמוע ילד שאומר להוריו: "אם תביא לי קופון אחד תקבל סוכריה ואם תביא לי שתיים תקבל שתי סוכריות"  
 
הגישה: אסנת יעל מגן צאלון

  
 
מושגים ונושאים לדיון - פירות הדר:
 
 גדול מ.... קטן מ..... 
 
 מתוק – חמוץ – מריר 
 
  צבעים: כתום, צהוב, ירוק   
 
 חלקי הפרי השונים. 
 
נלמד בעזרת פירות ההדר על...
 
 מי במשפחה: תפוז, אשכולית, לימון, קלמנטינה, פומלה
 
 נבדיל בין צבע לטעם

 נבדיל בין גדול לקטן

 נבחן טעמים
 
 נכיר את חלקי התפוז: קליפה, ציפה, פלחים, בקבוקוני מיץ
 

  
אוסף שירים - פירות הדר:
אני שומע משהו נופל / נתן זך
 
רוח רוח רוח
בפרדס נפל תפוח
הוא נפל מראש העץ
הוא נפל והתפוצץ
 
אוי חבל חבל חבל
על תפוח שנפל
שנפל מראש העץ
שנפל והתפוצץ !
 
בפרדס תמיד ירוק        
פרי חמוץ יש
פרי מתוק
פרי עגול ונהדר
בוודאי זה פרי הדר
 
 
בארגז יושב תפוז
ואינו רוצה לזוז
מחכה הוא שם לנס
שישוב אל הפרדס
 
 
 
 
 
פרי הדר פרי הדר
מה יפה מה נהדר
קלמנטינות קטנטנות
תפוזים כתומים יפים
אכלו ילדים!
והיו בריאים.
 
צימאון / מיריק שניר
אני צמא למיץ לימון.
מיץ לימון, מיץ לימון.
מתחשק לשתות המון,
מיץ לימון, מיץ לימון.
הוא חמוץ, מתוק, טעים.
חמצמץ, זה שם מתאים.

 
אשכולית, קלמנטינה ותפוז
רבו, רבו, כעסו וצעקו
כל אחד מהם קרא
רק אותי ורק אותי תאכל שירה
באה אימא והשלימה
נדמו הקולות
באה אימא והכינה
מכולם סלט פירות.
קלמנטינה
אני קלמנטינה קטנה קטנה
על כל אחד אני אהובה
המיץ שלי מתוק מתוק
אוהב אותי גדול וגם תינוק.
שירים נוספים:

   
 
 
מתכונים
עוגת תפוזים
 
המצרכים:
4 ביצים (להפריד חלבונים)
3/4 כוס מיץ תפוזים
קליפה מגורדת מתפוז בגודל בינוני
1/2 כוס שמן
1 אבקת סוכר
2 כוסות קמח תופח
1 וחצי כוסות סוכר

אופן ההכנה:
מערבבים את כל החומרים. מקציפים את החלבונים לקצף חזק, מוסיפים לבצק לאט ובזהירות.
לאפות בחום בינוני כ- 45 דקות בתבנית עגולה או מרובעת.
קרם לציפוי: (אם לא רוצים קרם, אפשר לפזר על העוגה אבקת סוכר)
2 חלמונים
4 כפות סוכר
2 כפיות קמח
1 תפוז (קליפה ומיץ)
שמנת מתוקה עם כף סוכר
 
אופן הכנת הקרם:
מבשלים 2 חלמונים, סוכר, מיץ התפוז והקליפה המגורדת, קמח. מערבבים היטב. לאחר הרתיחה מקררים. מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר. מוסיפים את הקרם המבושל לקצפת.
מורחים על העוגה שהתקררה בינתיים
 
עוד...
 
 
 
קישורים נוספים
  
  
 
אביזרים לגן (עבודות יצירה, פלקטים תמונת ועוד).
 
לקניית אביזרים לגן העוסקים בנושא הסתיו ניתן למצוא ב"חיפוש ספקים לגנים" באתר שלנו. הכפתור נמצא באמצע האתר למעלה, כפי לידעתך כל ספק באינדקס מציג ומחוייב בקופון הנחה או מבצע. 
 
מעבר לכך, מעל לכל ספק תקבלו את המידע כדלהן: שם הספק + כתובת + מס' הטלפון + קישור לכרטיס מידע + קישור למייל + קישור לאתר + קישור למפה הגעה אלקטרונית.
 
למה ? כי בשבילנו, את... הגננת


גני ילדים | גני ילדים לפי ערים | גני ילדים לפי שכונות | ספקים | הצהרת נגישות | הגננת – פורטל גני ילדים בישראל | Created by: Pixiesoft & Raz Marketing