אז הנה הורים יקרים לא להאמין החופש הגדול אשר גוזל מאתנו הגדולים את החופש בגדול, קרוב מתמיד לסיומו. לקראת פתיחת שנת הלימודים הבאה עלינו לטובה אני רוצה להקדיש את הנושא לחשיבות הפחמימות הנכונות.
פחמימות נחשבות למקור אנרגיה עיקרי וחשוב. הן באמת הדלק של הגוף, אך השאלה היא האם אנחנו מקפידים להשתמש בדלק הנכון, או דוחפים דלק מזיק ומקולקל.
רובינו אינם מקפידים על הדלק הנכון. אם נדמיין את גופנו למכונית. בבוקר לאחר צום של לילה המכל שלנו ריק לחלוטין. ילדים רבים מתחילים יום בגן או בבית הספר עם מיכל ריק לגמרי. או לחילופין עם מיכל מוגבל רווי סוכרים וקורנפלקס עם פחמימות פשוטות.
גם אצלי בבית לצערי לא מוותרים על קורנפלקס כך שהרע במיעוטו זה למצוא סוג המכיל דגנים מלאים, נטול חומרים מזיקים. מומלץ לשלב עם חלבון איכותי ולא להסתפק בפחמימות בלבד. חלב עזים נחשב קל יותר לעיכול.
לגבי הקורנפלקס יש להקפיד ולבדוק באותיות הקטנות. ראו באתר שלי כתבה על צרכנות נכונה. חשוב לא להתרשם ממה שכתוב באותיות הגדולות ולבדוק טוב טוב מה קונים.
על פי מחקרים ילדים אשר אוכלים ארוחת בוקר מסודרת מצליחים יותר בלימודים ומרוכזים יותר.בהחלט שווה לקום קצת יותר מוקדם ולילדים שעוד לא התקלקלו מומלצת ארוחה עם דגנים מלאים, חלבון איכותי וירקות.
ומה אוכלים במשך היום? כריך עם קמח מלא עם ממרח איכותי בתוספת פרי מומלצים.
חשוב לזרום עם הילד ולא לתת לו כריך עם ממרח שאינו אוהב. לילדים גדולים אפשר להכין טבלה שבועית קבועה המוסכמת על הילד למניעת ויכוחים מיותרים.
אז מה הן בעצם פחמימות פשוטות ומלאות?
פחמימות פשוטות הן כל מה שמקורו מקמח לבן.פסטה לבנה, קוסקוס,אורז, פיתה, לחם.
הפחמימות הפשוטות מאפשרות אנרגיה לזמן קצר בלבד בדומה לממתקים.
חסרות ערך תזונתי, מקפיצות את רמות הסוכר בדם וגורמות לעליה מהירה ולאחריה נפילה מהירה של סוכר. הן דלות בסיבים תזונתיים , יכולות לגרום לתופעות רבות לא רצויות כגון: עייפות, חוסר ריכוז, היפראקטיביות, חרדות, סחרחורות, שומנים בדם, קוצר נשימה, אלרגיות, טשטוש ראיה, עודף משקל, סוכרת ועוד.
לעומתן פחמימות מורכבות הן כל מה שנחשב לדגנים מלאים. קמח מחיטה מלאה, פיתה מחיטה מלאה פסטות, אורז, קוסקוס, בורגול, דוחן, כוסמת, תירס, קינואה, שיפון, שיבולת שועל.
בניגוד לפחמימות הפשוטות הן נותנות אנרגיה לאורך זמן, עשירות בויטמינים ומינרלים, עשירות בחלבון ומינרלים חיוניים כגון: סידן, ברזל, מגנזיום ואשלגן.
לאלו הרגישים לחלבון החיטה הנקרא גלוטן. יכולים לנסות דגן כוסמין אשר ממנו התפתחה החיטה. הכוסמין עשיר בחלבון וסיבים ודל בגלוטן לכן יותר קל לעיכול.
כוסמת ותירס הם נטולי גלוטן.
עשירות בסיבים תזונתיים, גורמות לעליה יותר איטית של סוכר בדם ובכך מאפשרות
ריכוז וערנות.
טיפ השבוע:
חשוב להציב גבולות ברורים אך לא למנוע באופן מוחלט.
אפשרי בסיכום מראש להחליט על יום קבוע בשבוע בו כן אוכלים קמח לבן
או כריך עם שוקולד.
אמרת השבוע:
"עלינו להחזיק את הגוף בבריאות טובה שמא לא נוכל להחזיק מחשבה בהירה וחזקה"
(בודהא)
שיהיה סוף שבוע נפלא
ושנה ערנית ובריאה
יפעת מנולוביץ
נטורופתיה ותזונה
יעוץ- הדרכה- סדנאות
03-6359353 / 054-6697760
|