חוגגים יום הולדת, קודם כל מזל טוב. ראשית אני פונה אל כל הגברים שבחבורה, אומרים שהדרך הכי יעילה לזכור את יום ההולדת של אשתך, זה לשכוח אותו פעם אחת!. בעל של חברה טובה שלי יכול להעיד, בהחלט לא מומלץ.
ומה שבטוח את יום ההולדת של הילדים שלנו אף אחד מאתנו אינו שוכח. בקלטת שירי ילדים מתנגן שיר יום הולדת "יום הולדת יש רק פעם בשנה ,רק פעם בשנה". נכון שלכל אחד ואחת מאתנו יש באמת יום הולדת רק פעם אחת בשנה, אבל יש לנו משפחה מצומצמת ומורחבת, יש לנו מכרים וחברים, יש לנו את בני כתתנו או חברים מהגן, יש לנו שכנים, יש ימי הולדת גם בגן עצמו, יש חברים שמביאים כיבוד גם לבית הספר.
בחישוב גס יש לנו הרבה הרבה ימי הולדת בשנה. אם אכן היה מדובר במספר פעמים קטן בממוצע השנתי לא הייתי טורחת לכתוב על כך, אך מכיוון שזו אינה המציאות הנה לפניכם מה קורה בכל הימים הרבים הללו.
מה אנחנו מגישים לילדים היקרים שלנו ולחברים המתוקים שלהם. סוכרים רווי צבעי מאכל אשר אינם ראויים למאכל. פיתות או לחמניות מקמח לבן, אשר בו הערכים התזונתיים נמוכים. טרופית או שתיה דומה: לאחרונה ראיתי כי מציינים כי המשקה ללא צבעי מאכל,זה נחמד מאוד אך מה שלא טרחו להדגיש זה שהמוצר מכיל חומר משמר אשר מספרו: 211-E שמו סודיום בנזואט. החומר הנ"ל עלול לפגוע במערכת העצבים ולסרטן.
היה בזמנו במשקאות רבים כגון פפסי ופאנטה ולאחר כתבת תחקיר גדולה הוצא מהם. מצוי בם בחלק מהסלטים המוכנים.
נקניקיות- מכילות ניטריטים וניטראטים, חומר משמר בשם סודיום ניטריט העלול לגרום לכאבי ראש, סחרחורות, קשיי נשימה, היפראקטיביות, הפרעות קשב וריכוז. (ישנן חברות שלא משתמשות בחומר הנ"ל ניתן לעקוב ברכיבים ולדעת מה אנחנו קונים). חומר נוסף בשם מונוסודיום גלוטומט(621-E). החומר הנ"ל הנו משפר טעם נפוץ בעולם. ידוע כבעייתי.
כיום חברות רבות חדלו להשתמש בו, עלול לגרום לאלרגיות,חולשה ודופק מהיר. מרשמלו ורוד, (הלבן אינו בעייתי למעט הסוכר שבו)- מכיל צבע מאכל אשר מסוכן לילדים. על גבי האריזה מקדימה מצוין :0% שומן אבל אף אחד לא מספר לכם על 122E- המסוכן.
הפחדתי אתכם? משביתת שמחות שכמוני. אני מלמדת ילדים והורים כאחד שאין צורך למנוע ובטח ובטח שלא ביום הולדת אך בהחלט ניתן לשדרג את החגיגה. ביום הולדתה האחרון של בתי החלטתי שאסור לי לבייש את המקצוע, אם כן עלי למצוא שקית יום הולדת ידידותית יותר נטולת צבעי מאכל אסורים. המשימה לא הייתה פשוטה כלל, אך התגלתה כאפשרית.
ואחרי כל זאת מגיע לכם מתכון של עוגת יום הולדת עם שדרוג בריאותי שלי. הכנתי אותה כבר פעמים רבות ורגע לפני שחוסלה לא נשמעו כל תלונות מפי הקטנטנים והגדולים. ניתן לקשט עם מרשמלו לבן, סוכריות קטנות משוקולד, לגרד מקופלת או למצוא סוכריות עדשים עם צבעי מאכל טבעיים.
עוגת יום הולדת
שלב א'
1 כוס מים
3/4 כוס שמן קנולה
4 כפות קקאו
לערבב ביחד.
שלב ב'
2 כוסות קמח מלא
כוס וחצי סוכר חום
1 שקית אבקת אפיה(פחות מומלץ אפשרי בלי)
1 שקית סוכר וניל
1 כפית סודה לשתיה
לערבב את כל החומרים של שלב ב' בקערה.
שלב ג'
2 ביצים
1 שמנת חמוצה או יוגורט עזים
לערבב ביחד.
לשים את כל החומרים של שלושת השלבים בקערה גדולה ולערבב
היטב רצוי לא רק ערבוב ידני.
בתיאבון
שיהיה סוף שבוע נפלא ושנפגש בשמחות
אמרת השבוע:
"היום בו נולדת הוא היום בו החליט הקב"ה שהעולם אינו יכול להתקיים בלעדיך"
(רבי נחמן מברסלב)