כמה גנים צריך לראות בשביל לרצות ?
גם אם אתם ההורים הכי הכי דואגים ואכפתיים שיש, אין טעם שתבקרו בכל הגנים הפרטיים בשכונה ובעיר. טוב יהיה אם תבקרו בארבעה עד חמישה גנים לכל היותר. מעבר לכך, אתם רק תתבלבלו יותר וההחלטה לבחירת הגן המתאים תהיה קשה יותר.
קדימה! מכינים שעורי בית ומדברים מהשטח!!!
הכי טוב – חברים, השיווק מפה לאוזן!
לפני ההגעה לגן הפרטי הכי טוב זה לעשות עבודת שטח ואיסוף מודיעין. תתקשרו אל החברים שלכם, צאו אל גינות המשחק השכונתיות בצמוד לקרבת הגן והתחילו לשאול את האנשים המתאימים על הגן שברצונכם לבקר באופן ספציפי או באופן כללי,תשאלו אותם על איזה גן הם ממליצים לכם לרשום את ילדכם. הכי חשוב לזכור שתמיד יהיו דברים חיוביים על הגן הנבחר אך גם שליליים.
קביעת מסגרת התקציב החודשית לגן. המחיר החודשי של גן הילדים הפרטי בד"כ נע בין 1800-2500 ₪ ולפעמים גם עד 4,500 ₪ תלוי באזור הגן. אל תחשבו שקביעת המחיר לגן, נובעת רק משיקולי רווחיותה של בעלת הגן. המחיר הוא בד"כ נגזרת של רמת השרות ואיכותו של הגן, כגון: מספר אנשי הצוות, רמת השכלתם, מספר החוגים בגן, שעות הפעילות, סוג האוכל – ביתי או קייטרינג, שכירות המקום ועוד.
לפעמים גם אם חשבנו על מסגרת תקציב ברורה, נוכל לחרוג ממנה לכאן או לכאן בסטייה של 10% אם נבין בדיוק את התמורה שבגינה אנו משלמים.
כשהגננת אומרת לכם את המחיר החודשי לגן, ואתם חושבים שהוא יקר מידי, קחו בחשבון ש"יקר מידי" זה רק עניין יחסי ובהתאם לתמורה שאתם מקבלים כגון: גודל המבנה, עמידה בתקנים של משרד התמ"ת, נגישות בזמני ההגעה לגן בבוקר ואחה"צ, ליווי אנשי מקצוע חיצוניים, איכות מעבירי החוגים ועוד.
בטיחות הגן זה לא משחק ילדים
אין צל של ספק שהגן חייב להיות הסביבה הכי בטוחה לילדים השוהים בו. להלן הדברים שחייבים לבדוק ולוודא שיש בכל גן פרטי, ואלו הן:
1. ביטוח – ודאו כי לכל ילד בגן יש ביטוח, ומה הוא כולל.
2. סוקר בטיחות – בכל שנה ושנה הגן חייב לעבור את המבחנים של סוקר הבטיחות בגן, המאשר כי הגן הינו סביבה בטוחה לילדים השוהים בו. בידקו אם אכן יש תעודה כזו ? מה תוקפה ? ומי חתום עליה ?
3. עזרה ראשונה – כל אנשי הצוות הנמצאים בשעות הפעילות השוטפת של הגן, חייבים לעבור קורס של עזרה ראשונה לגיל הרך. החוק קובע כי יש לבצע רענון של הקורס אחת לשנתיים או שלושה. גם אם יש איש צוות / סייע/ת העובד במשרה חלקית, חייב לעבור קורס עזרה ראשונה.
4. מראה עיניים – במהלך הסיור בגן, טוב יהיה אם תקדישו תשומת לב, למפגעים בטיחותיים. הגננות הפרטיות ישמחו לתקן ולשפר את רמת הבטיחות בגן ואתם פשוט תהיו לה לעזר רב.
5. מצלמות אינטרנט – זה ממש לא הופך את הגן לסביבה בטוחה עבור הילד! ישנם מחקרים רבים היוצאים נגד התופעה הזו, של התקנת מצלמות בגן הילדים מסיבה חינוכית ופדגוגית הטוענת שבכך הילד מאבד את הילות לפתח את עצמאותו. זיכרו – המצלמה בגן טובה, למקרה שבה רוצים לברר בדיעבד מה קרה ? כמו כן, המצלמות בגן הן דבר יקר מאוד ולכן לא תמיד הם יהיו בפריסה גדולה ויכסו את כל שטחי הגן כמו "האח הגדול".
רגע האמת – הסיור בגן הילדים מתחיל!!!
עם כניסתכם לגן הילדים הפרטי תקבל אתכם בברכה מנהלת הגן / הגננת ותצא ביחד איתכם לסיור בגן הילדים תוך הסבר מפורט על כל מה שתראו, ולהלן הדברים שכדאי לשים אליהם לב ...
הילד שלכם – אם הוא מצליח לרדת לכם מהידיים ולהשתלב בגן, מה היא תגובתו ? קחו בחשבון שגם מבחינתו זו פעם ראשונה והוא לא תמיד יגיב במיידית לדברים שהוא לא מכיר. אני ממליץ בחום לבוא ולבקר פעם נוספת...
הילדים בגן – במדה והגן שביקרתם בו הוא גן פעיל שימו לב לילדי הגן השוהים בו.. האם הם מאושרים, משחקים, צמודים לאנשי הצוות? איזה אינטראקציה טובה יש להם עם הגננת האם היא מחבקת אותם? האם ישנה בגן אווירה של ביתיות חום ואהבה ? מה קורה שילד מתחיל לבכות ? האם הוא בורח לפינה או שהוא מגיע היישר לזרועותיה המחבקות של הגננת?
רמת ההיגיינה והניקיון – בחדרי השרותים לילדים, אנשי הצוות וההורים, כדאי לבדוק את מספר האסלות גובה הכיור, חומרי ההגיינה. בפינת ההחתלה, המשחקים בגן ובחצר, שביל הכניסה, המטבח, הסירים.
הדברים הנוספים שכדאי לבדוק, הם:
האווירה בגן – נובעת בעיקר מאישיותה של הגננת ואנשי הצוות, עיצוב הסביבה החינוכית, היחס האישי לילדים.
אנשי הצוות בגן – שהם חייכנים, בעלי ניסיון והכשרה מקצועית, שהשפה הלשונית שלהם תקינה, היחס האישי לילדים אוהב חם ומסור. כמו כן, אל תתביישו לשאול כמה זמן הם כבר עובדים בגן הזה. אם התחלופה בגן הינה גבוהה זה מתחיל להדליק אור אדום.
צוות גדול מידי זה לא בהכרח טוב מידי – ייתכן וישנה אבטלה סמויה בגן, לא בהכרח שהוא מקצועי ומכאן נובעת כמותו. כמו כן, לא תמיד בכל רגע נתון כל הצוות נמצא!!!
שייכות לעוגנים – לשכת גני הילדים בישראל או לארגון אחר, חשובה מאוד. גם אם הם לא בפועל גוף מפקח, הם עדיין גוף אשר דואג להם בעיקר, מנקודת מבטכם, להכשרה ולליווי מקצועי במהלך הפעילות לאורך כל השנה
חוזי ההתקשרות של הגן מולכם – אנא בדקו בדיוק על מה אתם חותמים ? על מה אתם משלמים ? מה אתם אמורים לקבל בגין התמורה הכספית ? מה הם דמי ההרשמה ? ובעיקר מה קורה כאשר אחד מן הצדדים לא עמד בהסכם ?
ההרגשה הפנימית שלכם – האינטואיציה – היה לכם קליק מהרגע הראשון ? הגננת דיברה לליבכם ? הרגשתם טוב בגן ? אתם יכולים לסמוך עליה ועל דבריה ? זה לא פחות חשוב אך גם לא העיקר!!!
המלצות של הורי הגן – אל תתפתו לכך, שהגננת תמסור לכם 2-4 הורים שאתם יכולים להתקשר אליהם, מן הסתם הם יהיו בסדר מבחינה. הכי נכון זה לבקש ממנה דף קשר של קבוצת הגיל המתאימה לילדכן ומתוכה אתם תבחרו למי להתקשר.
ולסיום
ונסיים בדברי חז"ל "לא הביישן למד, ולא הקפדן מלמד" "היום קצר והמלאכה מרובה" "אם אין אני לי מי לי וכשאני לעצמי מה אני" אל תתביישו ואל תחסכו זמן, תתייעצו עם כל מי שצריך ואתם סומכים עליו, גם על עצמכם, חפשו את הגנים גם באתרי האינטרנט השונים כדוגמת אתר "הגננת" הפורטל המקיף ביותר לחיפוש גני ילדים פרטיים בישראל. אל תתביישו לשאול את הגננת שאלות, זו היא חובתה – אתם משלמים על כך והרבה כסף. טוב יהיה אם תבדקו את הגן בכל שעות הפעילות שלו: במפגשים, בחוגים, ביציאה לחצר המשחקים, בשינה ובזמן ההאכלה. תפתיעו בביקורי פתע, אין צורך לתאם הגעה אל הגן, אלא פשוט תגיעו ותגידו "שאאאאלום" אז שיהיה לכולכם בהצלחה